Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 31., szombat

A női karrier és az önbizalomhiány különös kapcsolata



Szia!

Ma az önbizalom hiányos nőkről osztom meg veletek gondolataimat.

A minap találkoztam egy cikkel, amiben volt néhány örök igazság, ami talán sosem fog változni: Igaz vagy hamis?

  • Az önbizalomhiány az akadálya a női karriernek
Na és mi van azzal a hipotézissel, amit férfiak ezrei vallanak, miszerint egy nőnek mindig könnyebb dolga van, mint egy férfinek, ha a ranglétrán feljebb akar jutni? Beveti bájait, belemegy egy kis tiltott románcba és már övé is az állás. A szereposztó dívány történetei címmel terjedelmes könyvet lehetne írni a témáról :)
A férfiak rosszalló megjegyzésén túl azonban valóban sok nő azt érzi, ha lenne önbizalma, akkor a karrierje is jobban alakulna. Ezért az önbizalom felépítésén, növelésén keményen kell dolgozni, tudatosan. Ezt lehet önszorgalomból, otthon szépen lassan, fokozatosan építgetni. Amihez megfelelő közeg szükséges. Olyan kollégák, barátok, család és kapcsolatok, akik építő jellegű kritikáikkal, dicséreteikkel hozzájárulnak sikerünkhöz, és valódi eredményeket érünk el általuk az önmagunkról kialakított kép, az önbizalom növelése terén. De igénybe lehet venni professzionális segítséget is a gyors és látványos eredmény eléréséhez. Ennek legcélravezetőbb módja a személyre szabott tréning (coaching), ami csak rólunk szól, csak nekünk, és csak hozzánk! Miután ezt végigcsináltuk, garantáltan más emberek leszünk. Minőségi változáson megyünk keresztül úgy, hogy mi magunk fedezzük fel (egy kis segítséggel) erősségeinket, és tesszük azokat láthatóbbá, elérhetőbbé a külvilág felé. Kedvenc trénerem elérhetőségét megosztom veled Kedves Érdeklődő, ha magad is eredményorientált vagy:  http://karrieredzo.hu

  • A cikkben említett kutatás szerint a legtöbb nő nem képes a sarkára állni, ha a karrierjéről van szó, vagy például fizetésemelést szeretne. Ebben a férfiak jobbak.
Ez is az önbizalomhiány következménye. Miért hinné el, hogy magasabb fizetést érdemel, ha semmi más jó dolgot nem képes elhinni magáról a nő, akinek egy nyúlfarknyi önbizalma sincs?
  • A női önbizalomhiány hátterében a leggyakrabban a külső megjelenés van állítólag.
Tényleg arról lenne csak szó, hogy mennyire szép vagy csúnya, sovány vagy kövér vagy bármilyen is a nő?
Nem! A kinézet, a külső megjelenés bármilyen furcsán is hangzik csak következménye annak, akik vagyunk, aminek érezzük magunkat. 

Ha magabiztos vagyok, tele önbizalommal, hiszek magamba, lehetek bármilyen kövér, csúnya, akkor is azt sugárzom ki magamból, amit hiszek magamról: Csinos vagyok és elégedett az alakommal. Ezt tükrözi a stílusom, a sminkem, a ruhám, a kiegészítők. Egész lényem egy harmonikus, boldog ember benyomását fogja kelteni. Ez pedig ragadós, mint a nevetés:)  Ha én jól érzem magam a bőrömben, akkor Te is és mindenki, aki velem kapcsolatba kerül, jól fogja érezni magát a saját bőrében. Ha másért nem, hát azért, mert nálam biztos szebb és jobb alakja van, de ha én megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy ilyen külsővel jól érezzem magam, akkor ő pláne megteheti ezt!!!

Szóval hajrá csajok! Higgyétek el, hogy gyönyörűek és értékesek vagytok! Akkor más is így fogja látni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.