Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 13., hétfő

Ébredők diadala

forrás: demotivalo.com

Most, amikor a biztos parttól ellépve, emberek ezrei érzik létük bizonytalanságát egyre nyomasztóbb lélekölő tehernek. A másik partra még el sem indultak, mert hiszik, hogy valaki még visszasegíti őket a partra, ahonnan a hullámok elsodorták őket. Most kell fejünket fölemelve, a távolba kémlelni, és meglátni azt a másik biztos pontot, ahova jutni szeretnénk.

Egy rendszer országunkban több, mint húsz éve tovatűnt, és még mindig vannak emberek, akik hisznek benne, hogy eljön az idő, mikor minden ugyanolyan lesz. Visszaáll az a látszólagos stabilitás, amit akkor a magyar embernek vetítettek. Igen, vetítettek. Mert azt láttatták, amit láttatni akartak, és elhitették generációkkal, hogy biztos létük örök.

  • Biztos volt a munkahely, ami kiszámíthatóvá és stabillá tette a családok életét.
  • Biztos volt a nyugdíj, amit életünk ledolgozásával megérdemeltünk.
  • Biztos volt az is, hogy ez az egész egyszer véget ér. Mert adni abból, ami nincs hosszútávon rengeteg adóssághoz vezet.

Most már tudjuk, hogy a régi, kényelmes életvitel, munkamorál, a gondolkodás, kreativitás nélküli " robot- lét" ,-  amikor a nagy tervek, másnak a nagy terveinek megvalósítói voltunk- nem egy egészséges lét. Elbutít.

Kiöli az alkotás, a kreativitás, az önmegvalósítás, a kiteljesedés minden vágyát és csíráját belőlünk.

Egyre nagyobb igény van az önbizalom építésére, az önmegvalósításra. Szárnyal fiataljaink fantáziája, kreatívak és merészek. Ez az alapja a fejlődésnek, ami nem csak egyéni fejlődést, hanem társadalmi szintű fejlődést hoz magával.

És van a másik véglet, akik nem elég bátrak megmutatni magukat. Nincs elég hitük magukban, vagy szüleiktől tanulva azok értékrendje szerint várják, hogy valaki csináljon már valamit, így ők is beállhatnak majd a sorba. Csak nehogy meglássák őket.Nehogy tenni keljen valami fontosat. Nehogy vállalni kelljen a felelősséget valamiért. Elvégre az a nagyok dolga. Azért kapják a fizetésüket, azért vannak olyan pozícióban, ahol vannak.

  • Miért? Te nem lehetnél ott? 
  • Te talán nem vagy képes arra, amire bárki más?
  • Miért lennél kisebb rendű? 
  • Miért lennél értéktelenebb?

Igen, nehéz felnőni a feladathoz. Nehéz felelősséget vállalni saját életünkért, döntéseinkért. De ez az egyetlen útja annak, hogy egyéni és társadalmi szinten egy minőségibb életet legyünk képesek élni.

Ha úgy érzed, hogy Te is vagy olyan értékes, mint honatyáink, vagy mint bármelyik milliomos vállalkozó, akkor kérlek osszad meg ezt a bejegyzést és add tovább: "Hidd és lásd, mivé akarsz válni. Az leszel!"

Ébredj föl "Csipkerózsika -  álmodból", mert örökké aludni fogsz, várva a csodára, a megváltásra, amit senki sem hozhat el neked, csak Te magad!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.