Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. július 3., csütörtök

Választás mindig van

Ugye, Te is eltűnődtél már azon miért alakult úgy az életed, ahogy. Nem kaptál elég támogatást, vagy túlságosan elnyomtak, bizonytalan emberré váltál...

Ez az alap. Innen indulunk. Fontos és meghatározó, hogy mit hozunk otthonról, de ha nyitott vagy és figyelsz, tanulsz azoktól, akik mernek élni, mernek boldogak lenni, akkor neked is sikerülni fog.

A lényeg, hogy légy mindig kész a tanulásra! Másolásra ha kell. Vannak bevált sablonok az életre is, csak kevesen tekintenek körbe maguk körül, hogy meglássák azokat.

Vegyünk egy példát. A régmúlt időkben elválni gyakorlatilag tilos volt a megszégyenülés végett. Így akarva akaratlanul együtt maradtak a párok, akármennyire összevesztek az együtt eltöltött évek alatt. Az összeveszések intenzitása és száma nem számított, hiszen mint tudjuk, minden házban eltörik egy- egy tányér...

Így rákényszerültek az emberek arra, hogy megtanuljanak alkalmazkodni. Alkalmazkodtak egymáshoz és az elváráshoz, amit a körülöttük élők támasztottak.

Manapság a legkisebb szóváltás után is esélyes a szétköltözés, szakítás. Családon belül pedig a napokig tartó durcás, sértődött hallgatás.

A kitartáshoz erő kell. Türelem és alázat sokszor. Ész, értelem, mivel fel kell tudni mérni, hogy az adott vita, veszekedés mennyire valódi, mennyire súlyos. Ennek a képességnek sokan hiányát szenvedik. Minden egyes vitára úgy tekintenek, mint egy hatalmas háborúra!

Pedig adott a sablon:

Két ember együtt él. Harmóniára törekszik. Nem adott a harmónia, ahogy gondoljátok! Törekedni kell érte, gondolkodni a másik fejével is egy kicsit, és tenni érte valamit. Nem keveset, sokat!

Ez a régmúlt elvárása volt, ma vajon hová tűnt ez a kívánalom? Rosszabbak vagyunk, türelmetlenebbek, önzőbbek, mert az érvényesülést, az önérvényesítést nevelték belénk. Na nem a szülők, hanem a média. Ott láttunk rosszabbnál rosszabb követendő példát, akiből lett valaki úgy, hogy tulajdonképpen semmit nem tett le az asztalra, csak jól elő tudta adni magát. És ehhez önzőség és önérvényesítés kell!

Tied a választás! Gondolkodj el rajta!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.